Overslaan naar content

Traineeship Project Controller

  • Rijswijk, Zuid-Holland, Nederland
Professionals PCM

Functieomschrijving

Ben jij pas afgestudeerd of op zoek naar je 2de baan? Ben je goed in plannen en organiseren en heb je oog voor detail? Ben je een teamplayer en denk je in oplossingen in plaats van in problemen? Dan is deze functie als Junior Project Controller misschien iets voor jou!


Ditio biedt jou een uitdagende en impactvolle functie waar je meer zult leren op het gebied van Project Controls Management (PCM). PCM is een zeer belangrijk onderdeel binnen Projecten waarin tijd, geld en scope bewaakt worden. Via Ditio kom je te werken bij unieke opdrachtgevers waar je de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen.


Als Junior Project Controller draag je de Ditio kernwaarden ‘hard en slim werken, willen groeien en plezier maken’ uit naar zowel collega’s als klanten. Het zijn juist die waarden die van onze professionals en consultants ‘Ditiosi’ maken en bepalend zijn voor het succes van onze mensen.


Als Junior Project Controller bij Ditio leer je hoe je het budget en de planning moet bewaken binnen een project. Als steunpilaar van de projectleider gaan we je leren in staat te zijn om naast de werkzaamheden voor het opzetten van een concrete projectplanning, ook het Progress-, Cost- en Risicomanagement voor een project te realiseren. Zo weet je straks oplossingen te vinden om toekomstige situaties en problemen in te schatten en wordt het project uiteindelijk volgens de hoogste kwaliteitseisen voltooid.


Wat ga je allemaal leren?

• Het opstellen en bijstellen van de overall projectplanning van één of meerdere projecten in planningsapplicaties, zoals Microsoft Projects en Primavera P6.

• Het bewaken van het budget en maken van de financiële planning om inzichten te geven aan de projectmanager met betrekking tot de financiën.

• Het bijhouden van de financiële administratie.

• Het bewaken en aanjagen dat de juiste data en informatie tijdig wordt aangeleverd voor de voortgang en impactanalyse.

• Proactieve communicatie over de status van het project en doorvertaling van de projectplanning naar stuurinformatie voor het projectteam.

• Het opstellen van voortgangsrapportages en overzichten waarmee je op verschillende niveaus over de voortgang van een project kunt rapporteren.

• Het signaleren van mogelijke planningsrisico’s, kansen en knelpunten en adviseren over mogelijke planningsgerichte oplossingen.

• Proactief meedenken over verbeteringen rondom het planningsproces.

Dit ga je natuurlijk niet allemaal alleen doen. Wij zorgen ervoor dat je goed begeleid wordt bij jouw leerproces.


Vereisten

Ben jij dit?

Jij bent iemand die graag precies en gestructureerd te werk gaat, bent kritisch, proactief, werkt graag samen en vind het fijn om in teamverband oplossingen te bedenken waardoor projectdoelstellingen gerealiseerd worden. Je leert graag en denkt in uitdagingen in plaats van problemen.

Daarnaast neem je mee:

• Een afgeronde HBO opleiding;

• 0 tot 3 jaar werkervaring;

• Interesse in techniek;

• Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Sluit dit bij jou aan twijfel dan niet en wij gaan graag met je in gesprek!


Dit biedt Ditio

Je krijgt een opleidingstraject aangeboden richting een zeer afwisselende functie in een groeiende organisatie met enthousiaste en fijne collega’s. In een team met andere junioren, geleid door een Senior Project Controller zullen we je trainen en begeleiden om het vak zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Dit doen we middels (online) classroom trainingen vanuit onze eigen Academy, training on the job (je leert immers het meeste van het doen en proberen) en door (online) certificeringsprogramma’s. Uiteraard kun je rekenen op een goed salaris, een werkgeversbijdrage in je pensioen en overige aanvullende arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bieden wij een breed scala aan leuke en sociale evenementen zoals de Ditio Bright Nights waar het leren van elkaar en plezier maken centraal staat.


Ook Ditiosi worden?
Spreekt deze uitdaging jou aan en wil je jezelf ontwikkelen tot een Master in Project Control? Dan nodigen we je van harte uit om direct te reageren. We kijken uit naar jouw cv en motivatiebrief. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen Sylvia Houter, te bereiken op sylvia.houter@ditio.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Farida Farah, te bereiken farida.farah@ditio.nl of 085 210 1030 .


Benieuwd wat je kunt verwachten van een Ditio Traineeship? Wij hebben een aantal evenementen op de kalender staan waar je kennis kan komen maken bij ons en al je vragen kan stellen https://werkenbij.ditio.nl/


of