Skip to content

HR Generalist

Rijswijk, Zuid-Holland, NederlandIntern

Functieomschrijving

De Functie

Bij Ditio staan onze Ditiosi voorop. De afdeling People & Culture, formuleert het beleid en creëert de randvoorwaarden om van Ditio een ‘Great Place to Work’ te maken. Als HR Generalist ben je verantwoordelijk voor het samen vormgeven en uitvoeren van deze ambitie. Je bent het centrale aanspreekpunt en gezicht voor medewerkers die bij jou terecht kunnen voor allerlei vragen. Luisteren kan je als geen ander en je weet met oprechte aandacht medewerkers te binden. Tevens adviseer je de Managers en weet kritisch met hen mee te denken en verbetervoorstellen te doen.


Recruitment
De HR Generalist bepaalt samen met de Manager People & Culture de jaarlijkse corporate recruitmentstrategie op basis van de wervingsbehoefte van de verschillende managers en voert deze vervolgens uit. Dit houdt o.a. in het onderhouden van contacten met de verschillende wervingskanalen en het helpen organiseren van bijvoorbeeld een Carrièrebeurs. Je voert de eerste gesprekken, weet de Ditio Cultuur en ‘Way of Working’ met enthousiasme over te brengen, regelt assessmentgesprekken en draagt zorg voor een correcte (contract)administratie.

Je zet jouw passie voor het vinden van het juiste talent niet alleen in voor de werving van nieuwe Ditiosi. Je analyseert graag en komt met verbetervoorstellen om het recruitment proces verder aan te scherpen en verbeteren. Data -analytics in HR vind je interessant en je bent een originele denker die graag buiten de gebaande paden treedt. Deze kwaliteit gebruik je volop in originele arbeidsmarktcommunicatie en het opstellen van dito wervingsprofielen. Je werkt hierin samen met onze Marketing & Communicatieafdeling.

Bij het in dienst treden van nieuwe medewerkers borg jij hun zorgeloze start en regelt bijvoorbeeld de on-boardings dagen. Ditio werft regelmatig mensen uit het buitenland. Voor deze kenniswerkers zorg je dat ze in Nederland aan de slag kunnen compliant aan wet- en regelgeving.


Talent voorop

Ditio is een echte ‘Kennisclub’! Door Groei- & Gelukgesprekken te voeren ontwikkelen medewerkers zich in een loopbaan die echt bij hun past. De Ditio Academy faciliteert in deze ontwikkeling en biedt een scala van online en classroom trainingen aan binnen de verschillende vakgebieden. Ook organiseren we traineeships.


Werkhouding is voor Ditio minstens even belangrijk als het bezitten van de juiste diploma’s of werkervaring. Daarom kijken we ook naar drijfveren en potentieel, dat zich met de juiste opleiding of coaching met plezier ontwikkelt. We gebruiken HR tooling en assessments om dit talent inzichtelijk te maken. De Managers zorgen voor aandacht en persoonlijke ontwikkeling middels de Groei- & Gelukgesprekken en Fieldmanagement.

Je ondersteunt in dit proces door het bijwonen en initiëren van gesprekken, het regelen van assessments of beoordelingsgesprekken. Tevens kunnen medewerkers bij jou terecht met vragen over de verschillende opleidingsmogelijkheden en loopbaanpaden. Je kent ons opleidingsaanbod en adviseert hierin pro-actief!


Talent waarderen

De Talentboard komt maandelijks bijeen en besluit welke medewerkers een stap in hun loopbaan hebben gemaakt. Als HR Generalist neem je hieraan deel en borg je de uitkomsten van de Talentboard en de communicatie richting de medewerkers.


Talent Recht doen

De afdeling HR is verantwoordelijk voor het scheppen van eerlijke financiële en juridische arbeid gerelateerde kaders. De HR Generalist werkt actief met het functie- en salarishuis en bewaakt een consistente toepassing van deze e.a. juridische kaders en systemen. Als HR Generalist volg je actief arbeidsrechtelijke ontwikkelingen en signaleer je veranderingen hierin, alsmede in wijzigende medewerkersbehoeften.


Verzuim en vitaliteit

Ditio voert een pro-actief verzuimbeleid, o.a. door zoveel mogelijk met Ditiosi die zich ziek melden in contact te zijn, maar ook preventief, door inhoud te geven aan ons vitaliteitsbeleid. De verzuimbegeleiding en het inhoudelijke contact hierover met de Arbodienst, alsmede de schriftelijke verslaglegging richting UWV zijn de verantwoordelijkheid van de HR Generalist. Tevens help je mee ons vitaliteitsbeleid inhoud te geven en uit te voeren!


Jouw groeiperspectief

Omdat Ditio zich ontwikkelt groeit ook onze Academy. Je vindt het leuk om in de nabije toekomst bij te gaan dragen aan talentontwikkeling zoals het opzetten van leer- en traineeprogramma’s, loopbaanpaden het voeren van (ontwikkel)assessmentgesprekken en coaching. Hier liggen voor de HR-generalist diverse uitdagingen te wachten in ons streven om van Ditio een ‘Great Place to Work’ te maken!

Vereisten

Samenwerking

In deze functie rapporteer je aan de Manager People & Culture en werk je nauw samen met de Managers uit onze kennisgebieden, de Office Manager en de Financiële Administratie. Met de Office Manager heb je een nauwe samenwerking en waar nodig neem je elkaars taken over.

Taken & Verantwoordelijkheden

 • Uitvoeren en mede vormgeven van de corporate recruitmentstrategie;
 • HR analytics: t.b.v. recruitment en succession planning vormgeven en verzorgen;
 • Opzetten en voeren van aansprekende arbeidsmarktcommunicatie en wervingsprofielen;
 • Contact met de diverse wervingskanalen;
 • Organiseren en verder ontwikkelen van ons onboardingprogramma;
 • Ondersteunen bij diverse People & Culture-projecten;;
 • Inzetten van HR Tooling zoals de ODC en 360-graden feedback;
 • Voeren van een correcte HR administratie in onze HR applicaties;
 • Opstellen contracten nieuwe medewerkers;
 • Verzuim begeleiden, voeren verzuimadministratie UWV en aanspreekpunt ARBO dienst;
 • Adviseren managers en medewerkers over opleidingsaanbod van de Ditio Academy;
 • Meedraaien in het openen of sluiten van het kantoor.

Over jou!

Je hebt gevoel voor talent en bent oprecht geïnteresseerd in mensen. Samen met de Manager People & Culture zet je de afdeling People & Culture op de kaart binnen Ditio en daarbuiten. Je bent een pro-actieve, stevige, autonome persoonlijkheid die overzicht houdt en de vraag achter de vraag weet te stellen. Je hebt gevoel voor verhoudingen en communiceert en opereert zelfstandig en tactisch. Je bent bij voorkeur woonachtig in Rijswijk of de regio.

Aanvullende ‘droomwensen’:

 • HBO diploma bij voorkeur een HR-opleiding;
 • 1 tot 3 jaar werkervaring, bij voorkeur op een HR-afdeling;
 • Je kunt je vinden in onze visie en cultuur en wil graag daaraan bijdragen;
 • Je schakelt makkelijk tussen operatie en strategie: ‘je zorgt dat alle (dagelijkse) uitvoering staat én werkt samen met de Manager People & Culture’;
 • Je bent een echt ‘mensen mens’ en bent besluitvaardig, proactief en werkt zorgvuldig;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio.

Zie jij het zitten om in deze mooie baan te stappen en je hierin te ontwikkelen, twijfel dan niet, wij gaan graag met je in gesprek!


Dit bieden wij jou!

 • Uitzicht op een vaste baan en centrale rol met ontwikkelmogelijkheden in een hecht team in Rijswijk;
 • Een functie voor 32-40 uur in de week;
 • Salaris 3000 - 4500 euro;
 • Een marktconform salaris;
 • Werkgeversbijdrage in het pensioen;
 • 26 vakantiedagen;
 • Mobiliteitsvergoeding;
 • Telefoonvergoeding;
 • Laptop;
 • Persoonlijke coaching en opleidingsmogelijkheden;
 • Deelname aan Vitaliteitsplan en sociale evenementen zoals de Ditio Bright Nights waar het leren van elkaar en plezier maken centraal staat!

Samen | Eerlijk | Resultaat

Dat is ons doel en hier zijn we samen naar op weg. Als mensenclub hechten we sinds 2011 veel waarde aan saamhorigheid. Plezier maken, hard en slim werken en willen groeien. Inmiddels werken we met ruim 100 Ditiosi aan verschillende projecten bij grote en kleine opdrachtgevers. Onze expertises zijn project controls management, document information management en het optimaliseren en automatiseren van (project) organisaties. Ondanks dat we een snel groeiend bedrijf zijn houden we vast aan de open sfeer van een familiebedrijf.


Wordt ook Ditiosi!
Spreekt deze uitdaging jou aan en zie jij jezelf in deze centrale rol vol ontwikkelmogelijkheden? Dan nodigen we je van harte uit om direct te reageren. We kijken uit naar jouw cv en motivatiebrief. Voor inhoudelijke vragen of je sollicitatie, kun je contact opnemen Monique van der Holst, te bereiken op monique.van.der.holst@ditio.nl of 06-54327094

of